DOLAR
34,2714
EURO
37,4959
ALTIN
2.928,60
BIST
8.876,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Hafif Yağmurlu
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

Soulflake: Web Tebrik ve Hediye Kartları Göndermenin 3 Yolu

Soulflake: Web Tebrik ve Hediye Kartları Göndermenin 3 Yolu

ConsenSys, gelişmekte olan bir web3 topluluk araçları araç setine ilk halka açık katkımız olan Soulflake’i duyurmaktan heyecan duyuyor .

Soulflake, Polygon ağında dağıtılan deneysel bir web3 sosyal yardımcı programıdır . Web3 tutkunlarının, üretken on-chain tasarımlarıyla tebrik kartlarını kolayca oluşturmasına ve bunları benzersiz ruhlu NFT’ler olarak arkadaşlarının, sevdiklerinin, ortaklarının veya ilham veren topluluk liderlerinin cüzdanlarına göndermesine olanak tanır.

Proje, yeni kavramları keşfetmeye ve web3’ün sınırlarını zorlamak için deneyler oluşturmaya adanmış ConsenSys İnovasyon Laboratuvarı’ndan çıktı.

Soulbound NFT’ler nedir?

Soulbound token’lar (SBT’ler), devredilemez ve takas edilemez bir tür non-fungible token’dır (NFT), yani yalnızca tek bir cüzdana basılabilir ve bu cüzdana sahip olunabilir. Bu onları benzersiz ve özel kılıyor, web3 sosyal kimliklerini ve ilişkilerini hem doğrulanabilir hem de kişisel bir şekilde, merkezileşme riskleri veya fiyat spekülasyonunun cazibesi olmadan temsil etmelerine ve yönetmelerine olanak tanıyor.

Vitalik Buterin, düşüncelerinden birinde SBT’leri tanıttı . NFT’lerin yükselişi, web3 sosyal platformlarını kimliği, itibarı ve ilişkileri temsil etmenin ve yönetmenin yeni yollarını keşfetmeye teşvik etti. Örneğin, Lens protokolünde, kullanıcıların tanıtıcıları ve bağlantıları , Polygon ağında NFT’ler olarak basılmıştır .

Vitalik ayrıca bir kullanıcının kimliğinin, itibarının, ilişkilerinin ve sosyal etkileşimlerinin tüm yönlerinin açık bir pazarda devredilebilir veya alınıp satılabilir olması gerekmediğinin de altını çizdi. SBT’ler orijinal cüzdana bağlı olduğundan, yukarıdakilerin kalıcı bir göstergesi olarak işlev görebilirler.

Turkish Tower Cranes

Ek olarak, SBT’ler, NFT’lerin ve web3’ün finansallaşmasına karşı koymanın bir yoludur, böylece her şey bir dijital varlığın yüksek parasal değeri ve mülkiyeti tarafından belirlenmez.

Soulflake gönderme

Web3 topluluğunuzla nezaket, şükran ve sevgi yaymaya hazır mısınız? Soulflake’i kullanmak için şu adımları uygulamanız yeterlidir:

1-https://soulflake.xyz adresine gidin ve MetaMask cüzdanınızı merkezi olmayan uygulamaya (dapp) bağlayın. MetaMask’ınızı Polygon ağına ayarladığınızdan emin olun.

2-Alıcının cüzdan adresini, ENS veya Lens tutamacını girin. Bu bilgileri web2 veya web3 sosyal profillerini kontrol ederek veya alıcıya sorarak kolayca bulabilirsiniz.

3-Bir kart teması seçin ve bir tebrik notu yazın. Kartınızın rengini, başlığını ve mesajını gerçekten benzersiz kılmak için özelleştirebilirsiniz.

4-Alıcıya hediye olarak $MATIC jetonları göndermeyi de seçebilirsiniz. Bu, bir ruh tanesi ile biraz daha fazla neşe vermek için harika bir seçenek.

5-Kartınızı gözden geçirin ve “Send Soulflake Now!” düğmesine basın. buton. Ardından MetaMask cüzdanınız açılacak ve sizden işlemi imzalamanızı isteyecektir. İmzaladığınızda, kartınız basılacak ve alıcının cüzdanına gönderilecektir.

Dapp’ın kullanımı ücretsizdir, ancak gönderenin bir anti-spam mekanizması olarak $MATIC belirteçlerinde küçük bir “yazma ödeneği” önceden ödemesini gerektirir. Yazma ödeneği, alıcının istenirse istenmeyen bir ruh tanesi tebrik kartını yakmasına izin verir. Bu, alıcının cüzdanında kalanlar üzerinde kontrol sahibi olmasını sağlar ve gönderenlerin rahatsız edici notlar veya spam göndermelerini engellemeye yardımcı olur.