DOLAR
34,2714
EURO
37,4959
ALTIN
2.928,60
BIST
8.876,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Salı Hafif Yağmurlu
20°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
17°C
Perşembe Yağmurlu
18°C

1 milyon $ hedefi hala geçerli

1 milyon $ hedefi hala geçerli

 

Bitcoin’in yanı sıra teknoloji hisseleri alımlarıyla bilinen ve Cathie Wood’un sahibi olduğu ARK Invest şirketi 2017 yılından bu yana yayımladığı “Büyük Fikirler” raporunda yine çok önemli ifadelere yer verdi.

“Kripto paralar 20 trilyon dolara ulaşabilir”
Birçok konuda 2030 yılının baz alındığı raporda kripto paraların da geleneksel varlık sınıfları karşısında çok büyük rakip olacakları, hatta 2030 yılı itibarıyla da 20 trilyon dolar piyasa değerine ulaşabilecekleri belirtildi. Aynı yıl akıllı sözleşmelerin toplam değerinin ise 5 trilyon dolar olabileceği iddia edildi.

“Bitcoin 1 milyon doları geçebilir”
Bitcoin’in uzun vadeli gidişatının getirdiği fırsatların devam ettiği belirtilen raporun ilgili kısmında şu ifadeler yer aldı:

“Bitcoin’in uzun vadede sağlayacağı fayda her geçen gün güçleniyor. 2022’de yaşanan karmaşık seneye rağmen, Bitcoin tek bir hata yapmadı. Yatırımcı tabanı gittikçe daha çok uzun vadeli bakan kalabalıklardan oluşmaya başladı. Merkezi platformların yarattığı karmaşa, Bitcoin’in öneminin daha iyi görülmesini sağladı: Merkeziyetsizlik, denetlenebilirlik ve şeffaflık. Önümüzdeki 10 yıl içinde bir adet Bitcoin’in 1 milyon doları geçmesi muhtemel gözüküyor”

“Otoriter rejimler başaramadı”
Raporda önemli rakamlar da verilerek Bitcoin’in merkeziyetsiz olmasının getirdiği faydalar da sıralandı ve şunlar yazıldı:

“Merkezi para sistemleri güçlü bir ekonomik ortam yaratma konusunda başarısız oldu. Dünyada 4 milyar insan otoriter rejimler altında yaşıyor. 2 milyar insan çift haneli enflasyonla yaşamak zorunda… 1 milyar kişi, geleneksel ödeme uygulamalarını kullanamıyor. 1 milyar insan ise kendilerine yapılacak havale ödemelerine bağımlı yaşıyor. Bitcoin’de ise engel çok az. Tek sahip olunması gereken şey anahtar kelimelerin güvenli biçimde saklanması… Bitcoin enflasyona da dayanıklı bir varlık. Çünkü matematiksel olarak toplam arzının 21 milyon olduğu biliniyor. Ayrıca hem merkeziyetsiz hem de şeffaf…”

Turkish Tower Cranes

“Sert düşüşlere rağmen diğer varlık sınıflarını geçti”
Raporda ayrıca Bitcoin’in özellikle bu sene yaşadığı sert düşüşlere rağmen, uzun vadede her varlık sınıfından daha iyi performans sergilediği de belirtildi:

“Bitcoin’deki volatilite, onun uzun vadeli getirilerinin konuşulmasını engelledi. 2009’da ortaya çıktığından bu yana Bitcoin, %75’ten büyük 5 adet ciddi düşüş yaşadı. Ancak yıllık bazda hep pozitif getiri sağlamayı başardı”